Son günlerde kendi makyaj markasını tanıtmış ve ürünleri ülkemizde de satılmaya başlamış olan Rihanna, güzelliğiyle tüm dünyayı etkilemeyi başardı. Asi tavırları, muhteşem fiziği ve benzersiz yüz hatlarıyla, hem erkeklerin hem de kadınların imrenerek baktığı güzel şarkıcı, katıldığı her etkinlikte cildinin tazeliğiyle konuşuluyor.

Fenty Beauty için yürüyen bir reklam panosu işlevi gören Rihanna, makyajı ile ünlü olsa da makyajsız fotoğraflarını gördükten sonra, cildinin de ışıl ışıl parladığı gözlerden kaçmadı. Her makyaj artistinin de söylediği gibi, eğer tuval güzelse makyaj da o kadar güzel olacaktır. Ancak cilt bakımını da olabildiğince yerinde ve dozunda tutmak önemlidir.

Elbette ki, Rihanna’nın kullandığı tüm bakım ürünlerini edinmeniz mümkün değil ama benzer işlev gören ürünlerle ve aynı uygulamalarla, sizin de muhteşem bir cildiniz olabilir. Ayrıca Rihanna gibi farklı renk tonlarını bir araya getirerek makyaj yapmanız için sağlıklı bir cilde sahip olmanız gerekir. Sadece bu şekilde makyaj muhteşem durabilir.

Düzenli cilt temizliği ve bakımı kilit nokta!


Rihanna’nın makyaj artisti yüzünü mutlaka temizlediğini ve nemlendirdiğini söylüyor. Aslında makyajdan biraz anlayan herkesin de tahmin edebileceği bu aşama, elbette ki kilit nokta. Rihanna cilt bakımına ve temizliğine çok para harcıyor. Makyaj öncesi ve sonrasında düzenli peeling yapan güzel şarkıcı, ölü deri ve siyah noktalardan bu şekilde tamamen korunmuş oluyor.

Özellikle stüdyo ışıklarının altında, kırmızı halıda ve kliplerinde gözeneksiz teni ile dikkat çektiğinden, cildini düzenli olarak temizlediğini duymak, sizi çok da şaşırtmış olmamalı, değil mi? Rihanna’nın cildini makyaj öncesi temizlemek ve tazelemek için miselar su kullandığı biliniyor. Bu sebeple siz de bir sonraki alışverişinizde, düzenli olarak kullandığınız yüz temizleme jeli ve nemlendirici bakım kreminin yanına, bir tane miselar su eklemek isteyebilirsiniz.

Beslenmeye önem veriyor!

Vücudunuzdaki en büyük organ derinizdir, bu yüzden ne ile temas ettiğine ve neye maruz kaldığına çok dikkat etmelisiniz. Kullandığınız çoğu makyaj malzemesi suya dayanıklıdır ve farklı kimyasal maddeler içerir. Makyajlıyken cildiniz iyi görünüyorsa ancak makyajınızı çıkardığınızda belirli cilt sorunlarınız varsa, ortada bir yanlış olabilir.

Rihanna dahil, güzelliği dillere destan ünlülerin hepsi sağlıklı beslenmeye ve yeterli su tüketimine önem veriyor. Rihanna her gün beş öğün tüketiyor. Her yemek protein, meyve ve sebze, lif, kuruyemiş ve avokado gibi sağlıklı yağlar ve şekersiz sağlıklı içecek veya vitamin ile zenginleştirilmiş su içeriyor. Sebze yemeyi sevmese de, sağlıklı kalması için gerekli olan sebzeleri atlamıyor. Ayrıca cildinde bir sorun olduğunda su tüketimini artırdığı ve alkolü azalttığı biliniyor.

Gelelim makyaj tüyolarına!

1. Fondöteni çok iyi dağıtmanızı öneriyor

Aslında yüzünüze fondöten sürdüğünüz belli olmamalı yani cildinizle bütünleşmeli, bu sebeple bir makyaj süngeriyle ya da fondöten fırçasıyla, az miktarda fondöteni çok iyi dağıtmalı ve cildinize yedirmelisiniz. Rihanna fondötenini iyice harmanlamayı çok seviyor.

2. Kendi yüzüne uygun kontur uyguluyor

Her yerde makyajla ilgili tüyolarla karşılaşıyorsunuz ama öğrendiklerinizi kendinize uyguladığınızda izledikleriniz gibi bir etki yaratmıyor. İşte Rihanna da bu durumu fark etmiş. Herkesin yüzü farklı bir şekle sahip ve kapatılması gereken noktalar çok farklı. Yanaklarınız tombulsa o bölgeyi koyu tutmalı ve eğer çeneniz çıkıksa, daha fazla öne çıkarmamak için açık renklerle vurgulamamalısınız. Ayrıca Rihanna boyun bölgesine üçgen şeklinde kontur uyguluyor. Bu şekilde boynunun daha uzun göründüğünü söylüyor.

3. Kapatıcı kullanmaktan korkmayın

Göz altındaki morlukları ya da kızarıklığı ortadan kaldırmak için, mutlaka kapatıcı kullanıyor ve gözlerini kapatıp ürünleri harmanlamayı tercih ediyor.

4. Sabitleme pudrası kullanmadan evden çıkmıyor

Aslında Rihanna, piyasada eksikliğini duymuş olsa gerek ki, tam da istediği gibi bir sabitleme pudrası çıkardı. Çünkü evden çıkmadan makyajını sabitlemek için kullandığı pudrayı çantasına atıp, sık sık makyajını düzetmeyi seviyormuş.

5. Makyajın eğlenceli olması gerektiğini düşünüyor

Rihanna’nın makyajla eğlenmeyi sevdiği açık! Örneğin, bronzlaştırıcı söz konusu olduğunda, yüzünü ısıtmak için gerekli her yere uyguluyor. Daha sonra aynı bronzlaştırıcıyı gözlerini vurgulamak için bir göz farı olarak kullanıyor. Bir ürünle birden fazla iş görmeyi seven Rihanna, canlı tonlar kullanmaktan kaçınmıyor. Kendi makyaj markasında da gördüğümüz gibi, fuşyalar, açık yeşiller, koyu maviler veya holografik renkler kullanmayı çok seviyor. Bir yönden haklı çünkü makyaj sizin özel alanınız! Yüz şeklinize uyduğu sürece istediğinizi yapabilirsiniz.

6. Göz altındaki torbaları koyu gölgeler ile gizliyor

Eğer güne yorgun başladıysa ve göz altında torbalar varsa, alt kirpik diplerine bronzlaştırıcı pudrasıyla ya da göz kapağına uyguladığı orta ton bir kahve rengi farla gölgelendirme yapıyormuş. Bu şekilde hızlı ve pratik bir çözüm kimin hoşuna gitmez ki? Hem de buğulu ve seksi bakışlara sahip olmak pahasına. Ayrıca göz pınarlarına açık renk bir far veya aydınlatıcı dokunduruyor.

7. Aydınlatıcı kullanırken cesur olmaktan kaçınmıyor

 

Yüzünde nereleri vurgulamak istiyorsa, o bölgelere aydınlatıcı sürüyor. Hem de çarpıcı tonlarda! Kendi makyaj koleksiyonunda da var olan, altın rengi ve açık lila aydınlatıcılar Rihanna için vazgeçilmez ürünler. Ayrıca omuzlarını, bacaklarını ve göğüs üstünü de aydınlatmayı çok sevdiğini bildiğimiz Rihanna’nın omuzlarına aydınlatıcı uyguladığı videosu çok konuşulmuştu.

8. Dudaklarında belirgin renkler kullanıyor

Her kullandığı rujun rengi olay olan Rihanna, kırmızı veya cilt rengine uyabilecek koyu tonlarda ruj kullanmayı çok seviyor. Dudaklarınız kuruysa, ruj uygulamadan önce mutlaka bir miktar toz şekerle peeling yapmalısınız. Hem böylece dudaklarınız daha dolgun görünebilir.