Yağlardan kurtulmuş bir göbeğiniz olduğunda hala spor salonlarında parçalanmaya devam etmenize tabii ki gerek yok. Kendinize bir koruma programı hazırlayarak hem beslenmenize hem de spor egzersizlerinize devam etmelisiniz ama artık farklı şeyler deneyebilirsiniz. Zumba Fitness, son zamanlarda çok fazla adı duyulan ilginç ve de eğlenceli bir egzersiz. Danslarla harmanlanan program, inanılmaz kalori yakmanızı sağlıyor ve kardiyovasküler programınızı tek başına tamamlatıyor.

Dünyada 125 ülkede 12 milyona yakın insan Zumba yapıyor ve bu sayı gittikçe de artıyor. Eğitim saatlerine uymak, ders kaçırmamak çok önemli. Yüksek yoğunlukta yapılan bu program göbek ve bel yağlarını yakmakta gerçekten çok etkili. Tabii haftada 1 kere bu programa katılmak göbek yağlarınızı hızlıca eritmez. En başarılı sonucu elde etmek için beslenmenizi ayarlayın ve de güç antrenmanlarını haftanın diğer günlerine yerleştirin.

Zumba Verimli Bir Program

Göbek yağlarını eritmek için vücudunuz yağ depolarından yemesi gerekir. Bunun için vücutta enerji açığı yaratmalı ve bu şekilde kilo vermelisiniz. Porsiyon boyutlarınızı ve seçtiğiniz gıdaların tiplerini yöneterek daha az kalori tüketmek önemlidir.

Bir saatlik Zumba dersi, ortalama 369 kalori yaktırır. Bu da dakikada 9.5 kalori demektir. Kısaca kickboks ya da step aerobik derslerinden daha fazladır.

Bununla birlikte, göbek yağlarını eritmek için neredeyse her gün bu kalorileri yakmanız gerekiyor. Günlük 500 kalorilik bir açık, haftada bir kilo kaybına neden olacaktır. Kaybedilen ağırlığın tümü göbek bölgesinden olmasa da, yine de bu kısım ciddi erimeye başlayacaktır.

 

Zumba Programınızda Deşiklikler Yapın

Zumba Fitness; esneklik kazanmak, kardiyovasküler sağlık ve vücudun her yerine yönelik hareketleriyle temel egzersiz yaptırırken güç kazandırmaz. Bu nedenle vücudun Zumbaya alışmaması için farklı Zumba teknikleri içeren programları da deneyin. Örneğin Zumba Sentao bir sandalye kullanarak hareketleri yapmanızı sağlar ve kuvvet geliştirme hareketlerini az da olsa içerir. Üst vücut kaslarını da işin içine katan Zumba Toning ile çalışabilirsiniz.

Belirli temel egzersizler sadece tek bir noktadan yağ yakımı sağlamaz. Vücudun her yerinden yanmaya başlayan yağ ile aslında daha ince ve sıkı görünmeye başlayacaksınız. Zaten önemli olan da bu.

Size Yakın Bir Zumba Dersi Bulun

Arabaya binmeden, yürüme mesafesinde bir Zumba dersi size daha kolaylık sağlayacaktır. Asla ders kaçırmayın ve tembellik etmeden hareketlerin hakkını verin. Klasik spor antrenman programlarını uygulamak istemeyenler için harika bir öneridir, lütfen değerlendirin.