Yatak odanızı uzun bir günün ardından dinlenmek ya da o gün yaşadıklarınızı gözden geçirmek ve kişisel bakım için kendinize zaman ayırmak için kullanıyor olabilirsiniz. Yatak odanızı güzelleştirmenin yollarını arıyor, ancak büyük bir tadilat yapmaya ya da odayı tekrar boyamaya hazır değilseniz, bu yazıda işinize yarayacak ipuçlarını bulabilirsiniz.

Örneğin, yatak başlığı (kendiniz yapabilirsiniz) yatak odasına eklenebilecek en kolay şeylerden biridir ve yatak odasında odak noktası yaratmanıza ve odaya boyut vermenize yardımcı olur. bununla birlikte renk olmayan bir yere renk getirmek için de yatak başlığı kullanabilirsiniz. Eski bir komodinin yerini değiştirmek ya da üzerine desenler yapmak da yatak odanızda büyük bir fark yaratabilir. Veya beğendiğiniz bir rafı modern görünümlü bir komodine dönüştürebilirsiniz.

Yatak odanızdaki eşyaların yanı sıra duvarları ön plana çıkarmak istiyor olabilirsiniz. Duvarlara doku vermenin en kolay yollarından biri renkli bir duvar halısı asmak olacaktır. Aralarında seçim yapamadığınız tablolar varsa bunları birlikte kullanarak yatak odanıza galeri havası verebilirsiniz. Veya ailenizin, arkadaşlarınızın ve en sevdiğiniz anılarınızın fotoğraflarını kullanarak daha kişisel bir tercih yapabilirsiniz. Odanız küçükse ve daha fazla alan yaratmak istiyorsanız, yatak odanızda aynalar kullanabilirsiniz. Dekorasyonu nasıl yapmaya karar verirseniz verin, aşağıda yer alan fikirlerin size ilham vereceğinden emin olabilirsiniz.

  • Komodin yerine raf kullanın

Başucunuzda komodin yerine raf kullanmak, her şeyin daha farklı görünmesine yardımcı olacaktır. Beğendiğiniz şık bir rafı yatağınızla aynı yükseklikte duvara monte ettikten sonra üzerine gece yatmadan önce okumak istediğiniz kitapları ya da ihtiyaç duyduğunuz başka eşyaları yerleştirebilirsiniz. Rafın düşmeyeceğinden emin olmak için yeterince sağlamlaştırdığınızdan emin olun.

  • Yatak başlığı yapın

Yatak başlığı yerleştirmek, odanızın havasını anında değiştirecektir. Yatak başlığı yapmak için istediğiniz desenlerin kağıt kopyalarını yapın ve istediğiniz deseni elde edene kadar bunları yüzeye bantlayın. Sonrasında düz ve geniş bir fırçayla başlığı iki kat boyayın ve boyaların tamamen kurumasını bekleyin. Deseninizi de boyadıktan sonra kağıtları çıkarın ve bunların da kurumasını bekleyin. Hazırladığınız yatak başlığınızı yerleştirip önüne yastıklar koyduğunuz zaman odada bir odak noktası yaratmış olacaksınız.

  • Yastıklarınızı kişiselleştirin

Yastık eklemek, her türlü ortamı renklendirmenin en kolay yoludur. Yatak odanız için kullanacağınız yastıkların kılıflarını satın alabilir ya da daha kişisel bir ortam yaratmak için kendi kılıflarınızı hazırlayabilirsiniz.

  • Duvar halısı kullanın

Duvarlarınızı renklendirmek için renkli bir duvar halısı kullanabilirsiniz. Duvar halısı kullanmak, hem odanıza doku kayacak hem de sizi beğeneceğiniz bir tablo ve uygun bir çerçeve bulma derdinden kurtaracaktır.

  • Sıra dışı bir komodin deneyin

Yatağınızın başında sıradan bir komodin kullanmak zorunda değilsiniz. Odanıza boyut katmak ve modern bir çiftlik evi havası oluşturmak için basamaklı tahta bir merdiven kullanabilirsiniz. Hatta sonrasında istediğiniz motifleri üzerine çizerek bu sıra dışı komodini kişiselleştirebilirsiniz.

  • Ayna kullanın

Yatak odanızın daha geniş görünmesinin en pratik yolu aynalar kullanmaktır. İster internette ister mağazalarda istediğiniz çeşit aynayı bulabilir ve bunları kullanarak yatak odanızın ışıldamasını sağlayabilirsiniz.

  • Şık detaylar ekleyin

Yatak odanıza sizi neşelendirecek ufak detaylar ekleyebilirsiniz. Bunun için mum kullanabilir, güzel bir okuma lambası alabilir ya da şık bir saksı içine sulu bitkiler koyabilirsiniz.

  • Kapınızı süsleyin

Kim yatak odasına ihtişamlı bir kapıdan geçerek girmek istemez ki? Şık bir yatak odası kapısı hazırlamanız için birkaç boya malzemesi ve pirinç mobilya çivisi yeterli olacaktır. Kapınızı süslemek için boyamak kapının istediğiniz tarafını dilediğiniz renge boyayın ve tamamen kurumasını bekleyin. Sonrasında istediğiniz motifi oluşturmak için çeşitli uzunluklarda ipler gererek uçlarını bantla sabitleyin. İplerin denk geldiği yerleri kurşun kalemle çizin ve çivileri çakacağınız yerlere kalemle noktalar yapın. Sonrasında çivilerin ucundan daha dar olan bir matkapla delikler açın ve sonrasında çivileri yerleştirin. Tüm bu işlemler bittikten sonra kapıyı tekrar takabilirsiniz.

  • Galeri duvarı hazırlayın

En sevdiğiniz aile fotoğraflarını ve tabloları bir araya getirerek aynı duvara asın ve galeri ortamı oluşturun. Üstelik bu tarz bir dekorasyonu odanızda kullandığınız renklere göre yapmanız çok kolay olacaktır.

  • Yatak odanızda bitkiler bulundurun

Ne yapacağınızdan emin değilseniz odanıza bitki koyun. Bitkiler odanızın havasını değiştirecek, pek çok iyileştirici fayda sağlayacak ve mükemmel görünecektir.

  • Nevresim olarak tek bir desen kullanmayın

Yatağınızın nevresimlerinde, çarşaflarda ve örtülerde tek bir desen ya da renk kullanmak zorunda değilsiniz. Farklı desenleri bir araya getirerek yatak odanızın canlanmasını sağlayabilirsiniz.

  • Duvar kağıtları kullanın

Duvarlarınızı canlandırmak istiyor ancak yeniden boya yapmak istemiyor musunuz? O halde duvar kağıtlarıyla duvarlarınızı çok daha kısa sürede renklendirebilirsiniz.

  • Elbise dolabınızın kapaklarını hasır jüt kumaşla canlandırın

Elbise dolabınızda değişiklik yapmak istiyorsanız, dolabın kapaklarını hasır jüt kumaşla kaplayabilirsiniz. Kumaşı kapaklara uyacak şekilde kestikten sonra güçlü bir yapıştırıcıyla düzgün bir şekilde yapıştırıp kurumasını bekleyin. Bu sayede yatak odanıza doğal bir hava katmış olacaksınız.

  • Kullandığınız eşyaları dekor olarak yerleştirin

İster değerli ayakkabılarınızı isterseniz boncuklu kolyelerinizi kutular yerine duvarlara asarak yatak odanıza renk katabilirsiniz.