Herkese merhaba! Ev yapımı doğal kozmetik bakımları serimin bir yenisi ile daha karşınızdayım. “Şu Japonlar, Koreliler, Çinliler bu porselen beyazı, bu pürüzsüz bebek gibi cilde nasıl sahip oluyorlar?” diye çok soruyorsunuz. Ben de araştırmaya karar verdim ve sizlere; çok sevdiğim, kitaplarını da çok beğendiğim Japon bir güzellik uzmanının kitabından harika bir formül derledim. İşte karşınızda, 1 haftada pürüzsüz ve bebek gibi bir cilt için maske tarifi!

Hepimiz, bir yaşa kadar bebek gibi bir cilde sahibiz. Ben de öyleydim, 25-26 yaşına kadar güzel bir cildim vardı. Ancak, çok erken dönemde ağır set makyajları ile karşılaşınca ve beslenmeye dikkat etmeyince pek çok problem çıkabiliyor.

Üç Aşamalı Cilt Bakımı

Gözeneklerin açık olması demek, cilt nemsiz demektir. Tabi ki yaş ile birlikte ya da cildin içerdeki sebum dengesine göre gözenek miktarında artış olabilir; ancak, kendi gözlemime göre, bol su içen ciltlerin gözeneklerinin her zaman daha sıkışık olduğunu ve daha bebeksi bir cilde sahip olduklarını söyleyebilirim. Bu formül, üç aşamadan oluşmaktadır ve evdeki malzemelerden hazırlanır. “Bu kadar basit miydi?” diyeceksiniz; gerçekten de bu kadar basit.

Bildiğiniz üzere, Japon ve Koreliler güneşe çok fazla çıkmıyorlar, ciltlerini beyazlığını korumayı seviyorlar ve bunlar için de acayip ürünler formalize ediyorlar. Yapmadıkları değişik bir şey de kalmıyor. Ancak bu, çok çok etkili…

Pirinç Unundan Gelen Güzellik

Cildi beyazlatmak için yulaf ve nohut gibi malzemeler kullanılabiliyor; ama bana sorarsanız, bunlardan en etkilisi pirinçtir. Pirinç ununun içerisindeki aktif maddeler, düzenli bir şekilde uygulandığınında; hem beyazlatıcı etkiye sahiptir hem de gözenekleri sıkılaştırır.

Buna ek olarak, bir asit ile cildin yüzeyini ince ince soymamız gerekiyor. Soyma işlemini, daha önceki konularımda da paylaştığım gibi; meyve asitleri, aspirin ve türevleri ya da turunçgillerden gelen asit ile yapabilirsiniz.

Bunu tercih etmiyorsanız; yeme düzeninizden sıklıkla çıkarılması istenen, bazen bağırsaklara ve midenize rahatsızlık veren yüksek asidik miktara sahip olan domatesi tercih edebilirsiniz. Domates, asit miktarı yüksek bir besindir. Domatesin içinde ona kırmızı rengini veren ve antioksidan özellikli içerikleri, bu cilt bakımı maskesinde de etken olacak.

Maskeye Hazırlık

Maskeyi uygulamadan önce, cildi buna hazırlamanız gerekiyor. İlk aşamada süt ve gül suyu ile bir tonik hazırlayacağız ve bu karışım ile cildi güzelce temizleyip, gözenekleri açarak bir sonraki aşamaya hazır hale getireceğiz.

Gül suyu; cildi yumuşatan ve nem veren bir malzemedir. Sütün içerisindeki süt proteinlerinin getirdiği enzimler ve asitler de cilt üzerinde yumuşatıcı bir özelliğe sahiptir. Ben gül suyunu çok seviyorum, gerçekten ideal bir tonik oluyor.

Cildi ikinci aşamaya hazırlamak için; 15-20 ml gül suyunu bir kaseye alın. İçerisine 1 yemek kaşığı sütü ekleyin ve bir pamuğu bu karışıma batırıp cildinize nazikçe masaj yaparak uygulayın. Bu karışım; temiz ve nazik hissetmek istediğim günlerde; cildimi bol köpüklü bir jel ile temizledikten sonra mutlaka bu karışımı uyguluyorum. Hissi gerçekten muhteşem. Karışımı cilde iyice sürdükten sonra, birkaç dakika cilde nüfuz etmesi için bekleyin. Ardından ikinci aşamaya geçeceğiz. İkinci aşama, pirinç unu ve domatesin muhteşem karışımı!

Domates ve Pirinç Unu Maskesi

  • İlk olarak, orta boy bir domatesi ortadan ikiye kesin.
  • Pirinç ununu domatesin üzerine yayın.
  • Domates dilimini cildinizin üzerinde gezdirin ve dairesel masaj hareketleri yaparak cildinize yedirin. Bir süre sonra domates ve pirinç unu birbirine kaynıyor, bu nedenle, her seferinde yenilemelisiniz.
  • Bu işlemi, her bölge için 2-3 dakika boyunca uygulamalısınız.
  • Tüm yüzünüz bittikten sonra, 5 dakika daha yüzünüzde tutup durulayın.

Bu maskeyi, 7 gün boyunca uygulamanız gerekmektedir. Boyun bölgesine de uygulamanızı tavsiye ederim. Maskeyi uyguladıktan sonra durulayın ve bir sonraki aşamaya geçin.

Ardından güzel bir bakım kremi uygulayarak bakımınızı tamamlayın. Cildi kurutmasını engellemek için gül yağı ya da serum da kullanabilirsiniz. Herhangi bir sorunuz olursa, benimle paylaşabilirsiniz. Hoşça kalın!