Madem herşeyin doğalı diyoruz, o zaman dedim ki kullandığımız makyaj malzemeleir de doğal olmalı. Bu yazıda çok sık sorduğunuz kolay ve yapımız ruj tarifimi paylaşıyorum. Yapımı kolay, kokusu harika, içindeki herşey doğal ve sizin elinizden üretilecek daha ne olsun!

Muhtemelen bildiğiniz gibi ruj, dudak rengini güzelleştirmek için dudaklara uygulanan yaygın bir kozmetiktir. Çeşitli renk seçeneklerini yaratmakla kalmayıp aynı zamanda da dudakları korumayı sağlayan çeşitli pigmentler, yağlar ve mumlar içerir. Ruj bir tüp içerisinde sopa şeklinde veya uygulama fırçası ile sıvı halde bulunur. Dudak kremi ile harmanlanmış ruj rengini bulmak da yaygındır. Ve, ilginç bir dip not olarak, araştırmacılar daha yumuşak rujların daha olumlu bir duygusal tepki ile sonuçlandığını bulmuş. Kimbilir belki de siz denediğiniz bu rujlarla farklı duygular hissedersiniz.

Aşağıdaki ruj reçetesi, nihai ürünün yumuşak olmasından dolayı sizi kesinlikle mutlu edecek!

Doğal Ruj Yapımı

Hindistan cevizi yağı, balmumu ve shea yağını hafif kaynar suda ufak bir kapta ısıya dayanıklı bir cam kavanoza (kapak yok) yerleştirin. Kavanoz daha sonra sıcak olacak tutarken dikkatli olmalısınız.

Hindistancevizi yağı antibakteriyeldir ve iyileştirici özelliğe sahiptir. Rujunuz için pürüzsüz bir doku oluşturmaya yardımcı olur. Balmumu kuru, çatlamış dudakları iyileştirmede ya da çatlak oluşmasınıtamamen önlemede mükemmel bir etkiye sahiptir ve çok iyi bir nemlendiricidir. Shea yağı deride olağanüstü bir iyileştirici olarak balmumu ile aynı amaçla çalışır ve cildi onarırken ve kolajeni arttırarak yumuşaklık kazandırır. Kolajen, yaşlandıkça zamanla görünmeye başlayan istenmeyen çizgilerden kurtulmanıza da yardımcı olur. Bu karışımı iyice karıştırın.

Şimdi, lavanta yağı ve hint yağını ekleyin. Lavanta naziktir, yaşlanmayı önleyici özelliği vardır ve rujunuza hoş bir koku verir. Hint yağı parlak, daha kalın bir ruja sahip olmanızı sağlar. Aynı zamanda rujun sürdüğünüz şekilde kalmasına yardımcı olur. Çatlamış dudakları iyileştiren doğal bir cilt bakım aracıdır. Karışımı iyice çalkalayın.

Karışıma kakao, tarçın, zerdeçal ve pancar tozlarından bir karışım kullanarak renk seçiminizi yaratın. Bu malzemeler için ön plana çıkan tek şey hepsinin antioksidan nitelikleri olmasıdır.

Ayrıca, artık ruj yapmayı bildiğinize göre, farklı renk karışımları oluşturmayı deneyebilirsiniz.
Kavanozu sıcak sudan dikkatle çıkarın ve soğumaya bırakın. Ruju, kapaklı küçük bir kaba koymak için bir kaşık veya küçük bıçak kullanın. Koruyucu madde eklemediğimiz için de buzdolabında veya serin ve kuru bir yerde saklamak isteyebilirsiniz.

Lavanta Özlü Ruj Yapımı
Yapım süresi: 10–15 Dakika

Malzemeler:
• 3/4 çay kaşığı hindistan cevizi yağı
• 1 çay kaşığı rendelenmiş balmumu
• 1 çay kaşığı shea yağı
• ¼ çay kaşığı kastor yağı
• 1 damla lavanta yağı
• 1/4 çay kaşığı organik kakao tozu, tarçın, zerdeçal ya da pancar karışımından bazıları
• Küçük kaşık ya da küçük bir bıçak
• Boş bir ruj kabı

Yapılışı:
1 Hindistan cevizi yağı, balmumu ve shea yağını kapaksız bir cam kavanoza koyun ve benmari usulü kaynamaya alın. Bu şekilde malzemeler kavanozun içinde erimeye ve karışmaya başlayacak.
2 Karışımı iyice karışana kadar karıştırın.
3 Ardından, lavanta yağı ile kastor yağını ekleyin.
4 İyice karışınca renklendirmeye yarayacak malzemelerden istediklerinizi ekleyin.
5 Hepsi iyice karışınca kavanozu dikkatlice sudan alın. Soğumaya bırakın.
6 Bir kaşık ya da bıçak yardımı ile karışımı ruj kabına alın.
7 Buzdolabında beklemeye alın.