Kalın telli ve kalın saçlar, pek çok kadının hayalini süslese de bu saçlarla başa çıkabilmek, ince telli saçlara göre daha zor olabiliyor. Ancak neyse ki kalın telli saçları uygun saç kesimleri ve modelleriyle kontrol altına almak mümkün.

Saç telinize, yüz tipinize ve ten renginize uygun bir saç, kendi tarzınızı yansıtabilmeniz açısından çok önemlidir. Güzel bir saç kesimi ile kendinizi daha özgüvenli hisseder ve güzelliğinizi ön plana çıkarırken saçlarınıza harcadığınız zamanı minimuma indirebilirsiniz.

Kalın saçları en güzel gösterecek saç modellerini sizler için derlediğimiz bu listede kendinize uygun bir model bulabileceğinize emin olabilirsiniz.

1. Yüzü çevreleyen katlar

Kalın saçlar söz konusu olduğunda genelde düz ve uzun saçlar akla gelir. Saçlarınız uzun ve düzse onlara hareket katmak için yüzünüzü çevreleyen perçemler kullanabilirsiniz.

2. Orta boy shag kesim

Modern shag kesimler gibisi yok. Fazla bakım istemeyen ve dağınık bir şekilde kullanılabilen bu model genelde hacim katmak için ince telli saçlarda kullanılıyor olsa da saçlarınız kalın olsa da hoşunuza gidebilir.

3. Uzun katlar

Saçlarını uzun kullanmak isteyenler, uzun katlı bu saç modeline şans vermeli. Saçlarınıza uzun ve kısa katlar eklediğinizde saçlarınızın dümdüz aşağı düşmediklerini ve hafif dalgalar kazandığını göreceksiniz.

4. Sofistike pixie

 

 

Pixie kesim, kalın saçlı kadınlar için mükemmel bir seçim. Pixie ile saçınızı şekillendirmeye ayırdığınız zamanı azaltabilir ve saçlarınızın tüm görkemini gözler önüne serebilirsiniz.

5. Orta boy dalgalı kesim

Orta boy kesim ile kalın saçlarınızı hafifleştirmeniz mümkün. Kalın saçlar için uygun olan bu saç modelinde birbirinden bağımsız katlar kullanılmış. Bu da saçların hafif görünmesini sağlamış. Bu model ile kullanacağınız balyajlar ile saçlarınızın daha canlı ve parlak görünmesini sağlayabilirsiniz.

6. Işıltılı dalgalar

Kalın saçlara boyut katacak bu saçlar ile baş döndürücü görünebilirsiniz. Koyu saçlar üzerinde kullanılan kestane-kahve ışıltılar, egzotik bir hava yakalamanıza katkıda bulunacak.

7. Dağınık saçlar

Saçınız hem kalın hem de zor başa çıkabilir bir saçsa onları dağınık bir şekilde kullanabileceğiniz bir kesim ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Omuz hizasında kestirdiğiniz saçlarınıza uzun-kısa katlar ekleterek mükemmel bir görünüme sahip olabilirsiniz.

8. Kalın saçlarda doğal dalgalar

Kalın saçlarla uğraşmak zor olabilse de doğru saç modeli ile işinizi kolaylaştırabilirsiniz. Doğal görünen dalgalarla saçlarınızda mucizeler yaratabilir ve pürüzsüzleştirici bir serumla saçlarınızın daha da iddialı görünmesini sağlayabilirsiniz.

9. Platin pixie

Saçlarınız kalınsa ve kısa saç seviyorsanız, bu pixie modele bayılacaksınız. Son derece şık ve mükemmel görünen bu model ile boynunuzun ve omuzlarınızın ortaya çıkmasını sağlayacaksınız.

10. Koyu çikolata saçlar

Son yıllarda renkli saçlar ön plana çıkıyor olsa da koyu saçların modası da hiç geçmeyecek. Kalın saçlarınızda koyu rengi rahatça kullanabilir ve kuaförünüzden saçlarınızdaki ağırlığı ve kabarıklığı azaltması için saç uçlarınızı jiletle inceltmesini isteyebilirsiniz.

11. Dağınık bob

Saçlarınız kalın ve kısaysa bu modele şans verebilirsiniz. Dağınık saçlar ve ten renginize gidecek hoş bir renk ile kalın saçlarınızda mucizeler yaratabilirsiniz.

12. Uzun ve birbirine karışmış katlar

Uzun ve birbirine geçmiş katların kullanıldığı bu modelde saç dipleri koyu bırakılarak mükemmel bir uyum yakalanmış. Katların birbirine karışarak mükemmel görünmesini sağlayan bu modelde saç uçları inceltilerek saçların çok hacimli görünmesinin önüne geçilmiş. Saçlarınız kalınsa ve onları uzun kullanmayı seviyorsanız, bu modeli çok kullanışlı bulacaksınız.

13. Perde kaküllü ortadan ayrılmış saçlar

Perde kakülü iki yana ayırdığınızda saçlarınızın daha hafif görünmesini sağlarken ilgili gözlerinize ve alnınıza çekmiş olursunuz. Perde kakülü en güzel şekilde kullanmak için saçlarınızı omuz hizasında kullanabilir ve uçlarına hafif katlar ekletebilirsiniz.

14. Yumuşak katlı bob

Klasik bob kesilmiş saç uçlarına jiletle uygulatacağınız katlarla daha yumuşak bir bitiş elde edebilirsiniz.

15. Balyajlı uzun bob

Saçınızın alt kısımlarına uygulatacağınız ışıltılarla ilgi çekici görünebilirsiniz. Üst kısımlarda saçınızın doğal rengini kullanabileceğiniz bu modelde doğal renginiz ve balyajınız iç içe geçerek bakılması kolay ancak muhteşem görünen saçlara sahip olacaksınız.

16. Gür saçlar için balyaj

Gür saçlar için en iyi saç renklendirmesinin balyaj olduğu söylenebilir. Bu modeldeki doğal görünüm ile saçlarınız hem doğal hem de hafif görünecek.

17. Işıltılı orta boy kesim

Saçlarınız güneşten açılmış gibi doğal görünsün istiyor musunuz? O halde ışıltılar kullanarak saçlarınızın daha boyutlu görünmesini sağlayabilirsiniz. Saçlarınızı hafifçe dalgalandırarak görünümünüzü tamamlayabilirsiniz.

18. Katlı kısa pixie

Saçlarınızı çok kısa kullanmak istiyorsanız, kalın saçlara yakışan modellerin mevcut olduğuna emin olabilirsiniz. Üstelik kısa saçlarla uğraşması hem kolaydır hem de bu saçlar sofistike görünmenize yardımcı olur. Pixie kesimde kullanacağınız katlarla saçlarınızı hafifletebilir ve havalı saçlara sahip olabilirsiniz.

19. Belirgin dalgalar

Saçlarınızın doğal hali dalgalıysa güzel bir kesimle saçlarınızı olduğu gibi kullanabilirsiniz. Bunun için orta uzunlukta kestireceğiniz saçlarınıza hafif katlar ekletebilirsiniz.

20. Perde kaküllü dalgalı shag

Kalın saçlar pek çok kesimi kolayca kullanabilir. Küllü sarı ve platinin bir araya geldiği bu dalgalı shag kesim saçları çok kullanışlı bulacaksınız.