Sosyal izolasyon günlerinde evde can sıkıntısından kurtulmak için yapılacak en iyi şeylerin başında dizi izlemek geliyor. Politik dizileri izlemeyi seviyorsanız Netflix’te yer alan en iyi 10 politik diziye göz atabilirsiniz.

1- The Last Kingdom (IMDb puanı: 8.3)

Berbard Cornwell’in tarihi kurgu kitaplarına dayanan BBC’nin The Last Kingdom dizisi, izleyiciyi İngiltere’nin birlik olmadığı zamanlara götürüyor. 9. yüzyılı konu alan dizide o zamanlar ayrı krallıklardan oluşan İngiltere’nin, Danimarkalılar tarafından istilasını ve Kral Alfred yönetimindeki Wessex krallığının tek başına bu istilaya karşı durmasını izliyoruz. Dizide Uthred isimli, İngiliz adalarında doğan ancak bir Danimarkalı olarak yetiştirilen gencin hikayesine tanık oluyoruz. Sakson olmasına rağmen Danimarkalılar tarafından yetiştirilen Uthred, doğduğu ülke ve yetiştirildiği ülkenin insanları arasında seçim yapmak zorunda kalacaktır. Uthred özünde Sakson mudur yoksa Danimarkalı mı? Dizide Uthred’in hikayesinin yanında bir ülkenin doğuşuna da şahit olacaksınız.

2- House of Cards (IMDb puanı: 8.8)

Netflix’in en iyi orijinal yapımlarından biri olan House of Cards, BBC’nin 90’larda aynı isimle çekmiş olduğu diziye dayanıyor. Dizide Claire Underwood ve Frank Underwood’un siyasetteki hayatlarını izliyoruz. Frank Underwood ile siyasi kariyerinde en az kendisi kadar manipülatif ve kötü niyetli olan karısı Claire’in, sistemdeki ve insanlardaki yozlaşmışlığın perdelerini aralayacağı bu yapım ile Beyaz Saray’daki dönen olaylara tanık olacaksınız.

3- Reign (IMDb puanı: 7.5)

Her ne kadar Reign’in tarihsel gerçeklerden biraz saptığı doğru olsa da dizinin çekildiği set, kostümler ve oyuncuların performanslarından etkilenmemek mümkün olmuyor. İskoçya Kraliçesi Mary’nin evliliği sonrasında 1542’de Fransa Kraliçesi olsa da diğer pek çok insan gibi Mary de İngiltere Kraliçesi olma hayalleri kurar. Dizide Mary’nin İngiltere Kraliçesi olma çabasını izlerken her ne kadar tarihsel olarak sonucu biliyor olsanız da diziyi merakla izleyeceksiniz.

4- Designated Survivor (IMDb puanı: 7.6)

Deneyimsiz bir liderin birdenbire başkan olacağını kim tahmin ederdi? Beklenmeyen bir felaket sonrası Beyaz Saray’ı ne gibi bir kaos bekliyor? Designated Survivor’da Tom Kirkman’ın bu olası durumlar için cevapları bulunuyor. Her ne kadar dizi sezon olarak uzun sürmese de opioid istismarından, beyazların üstünlüğüne pek çok konuya değinmeyi başardı. Politik dizileri beğenerek izliyorsanız Designated Survivor’ı kaçırmamanız gerekiyor.

5- Bodyguard (IMDb puanı: 7.2)

Bodyguard’da David Budd, şimdilerde koruma olarak çalışan bir savaş gazisidir.  İçişleri Bakanı’nın koruması olarak çalışan David, normalde Afganistan’da görev yapmış ve altında çalışan pek çok askerin öldüğünü görmüş ve pek çok çatışmaya katılmıştır. Ancak koruma olarak çalışmaya başlamasıyla birlikte David kendini siyasi güç savaşının içinde bulur. Bununla birlikte terörist eylemlerin de sayısı artmasıyla David kendini karmaşık olayların ortasında bulacaktır.

6- Veep (IMDb puanı: 8.3)

Eski bir senatör olan Selina Meyer, ABD’nin başkan yardımcısı olma görevini kabul etmiştir. Ancak bu iş, hayal ettiği gibi olmamakla beraber insanların onu bu görev hakkında uyardığı her şey doğru çıkmıştır. Vepp’te Meyer ve ekibi, çalıştıkları döneme damga vurmak ve arkalarında sürecek bir miras bırakmayı amaçlar. Bunu da politik oyunların içerisine sıkışıp kalmadan yapmak istemektedirler.

7- The Crown (IMDb puanı: 8.7)

Hem tarihi hem de politik yapımlardan hoşlanıyorsanız The Crown dizisini izleyebilirsiniz. Dizide, Kraliçe 2. Elizabeth’in 25 yaşında genç bir kadın olarak tahta geçmesi işleniyor. Bu dönemde İngiliz İmparatorluğu düşüştedir ve tam da bu dönemde tahta genç bir kadın geçmiştir. The Crown, dizide Elizabeth’in hem aşk hayatını ele alırken bir yandan da 20. yüzyılda yaşanan ve bütün dünyayı etkileyen politik olaylara şahit oluyoruz.

8- Secret City (IMDb puanı: 7.2)

Avustralya yapımı bir dizi olan Secret City’de Çin ve ABD arasında gerilime tanık oluyoruz. Dizide Harriet Dunkley karakterini canlandıran Anna Torn, gazeteci olarak çalışmakta ve komplo teorilerinin ardındaki gerçeği açığa çıkarmak istemektedir. Ancak bunun peşine düşmesi nedeniyle Harriet’in kariyeri ve hayatı tehlikeye girerken bir yandan da bütün Avustralya’nın özgürlüğü tehlikeye girer.

9- Inbogernable (IMDb puanı: 7.2)

Meksika’da devlet başkanının karısının, ülkenin durumunu iyileştirmek için büyük planları vardır. Ancak başkan Diego Nava’ya olan inancını yitirmeye başlayan Emilia, Diego’u terk etmeye karar verir. Evi terk edeceği gece kocası ile tartışma yaşayan Emilia, bu tartışma sırasında kocasının balkondan aşağıdaki arabanın üzerine düşmesine şahit olur. Ancak otopsi sonucu Diego’nun başından vurularak öldürüldüğü ortaya çıkar. Emilia kocasını öldürmekle suçlanır ve çareyi hükümetin politikalarından en çok zarar görmüş olan insanlardan yardım almakta bulur.

10- Madam Secretary (IMDb puanı: 7.6)

Morgan Freeman’ın da yapımcıları arasında bulunduğu politik türde olan bu dizide, Elizabeth, CIA uzmanı olarak parlak bir geleceğe sahipken üniversiteye geçerek profesörlük yapmaya başlar. Amerikan Başkanı ile arkadaş olan Elizabeth, Washington’a gelir. Ancak Beyaz Saray’daki bazı insanlar tarafından sevilmeyen Elizabeth’e karşı bazı planlar yapılmaktadır. Kötü niyetli kişiler Elizabeth’in itibarını kötülemeye çalışsa da Elizabeth yeterince tedbirlidir ve bunlara boyun eğmeyecektir.