Yağlı bir cilde sahip olmak söz konusu olduğunda, zaman zaman tercih ettiğiniz ürünleri mevsimlere göre ayarlamanız gerekir. Yaz aylarında, ter zamanların en yüksek seviyesindedir. Ve büyük şehirlerde yaşıyorsanız, çevre ve hava kirliliğinin her ikisi de gözenekleriniz için sorun olmaya mahkumdur.

Aralarından seçim yapabileceğiniz tonlarca maske, peeling ve serum olmasına rağmen, her zaman gözeneklerimize yenilenmeyi vermek için detoks etkili bir kil maskesi işe yarayacaktır. Kil maskesi, özellikle yağlı ciltlerin en iyi arkadaşlarından biridir.

Akneye neden olan kirleri giderirken cildinizi dengelemek için de harikadır. Düzenli kullanıldıklarında daha eşit, pürüzsüz ve matlaştırılmış bir cilt ortaya çıkarır. Kil; sebumu emdiği, antibakteriyel, mantar önleyici ve iltihaplanma karşıtı özelliklere sahip olduğu için de popüler bir bileşendir.

Cilt tipiniz ve hassasiyet seviyeniz

Kil, her ne kadar yağ kontrolü ve sivilceleri azaltmak için harika olsa da, cildiniz kuruluk ve hassasiyet problemlerine meyilliyse, daha az kurutan bir ürün tercih etmek isteyebilirsiniz. Ancak bu, kil maskelerinin keyfini çıkaramayacağınız anlamına gelmez. Bentonit ağırlıklı maskeler hassas gözenekleriniz için riskli bir seçim olsa da, teninize çok ihtiyaç duyulan haftalık detoksu vermek için haftada 1-2 kez Rhassoul kilini kullanabilirsiniz. Kaolin kili da hassas cilt tipleri için harika bir seçenektir.

Kil maskesi nasıl kullanılır? Etkisi nasıl artırılır?

Kil maskesi nasıl kullanılır? Etkisi nasıl artırılır?
Kil maskesi nasıl kullanılır? Etkisi nasıl artırılır?

Cilt bakım ürünleri söz konusu olduğunda, temel kural, her malzemeyi mutlaka temiz cilde uygulamaktır. Ve kil maskeleri de bir istisna değildir. Bu maskelerden herhangi birini yüzünüze sürmeden önce cilt temizliğini unutmayın.

Kil maskesi seçerken, C vitamini gibi cildi ışıldatan maddeler içeren bir maske seçebilirsiniz. Cildinizi kurutmayan hafif bir detoks etkisi arıyorsanız; hyaluronik asit, niasinamid gibi nemlendirici bileşenler eklenmiş bir maske tercih edebilirsiniz.

Yağlı akneye meyilli cilt tiplerinin göz önünde bulundurması gereken bir diğer bileşen kömürdür. Kil ve kömür; sebumu emme, bakteri, mantar ve iltihaplanma karşıtı olduğu için bu ciltler için popüler bileşenlerdir. Ancak bu maskeler, formülasyona bağlı olarak kuru veya hassas ciltler için fazla kurutucu olabilirler.

Bu listede; parlak, yağsız ve sivilce ile mücadele edebilen bir cilt için yatırım yapabileceğiniz ve haftalık cilt bakım rutininize ekleyebileceğiniz 10 kil maskesinden bahsedeceğiz!

1.      Aztec Naturals Indian Healing Clay Kil Maskesi

Aztec Naturals’ın bu iyileştirici maskesi, bentonit kil ve elma sirkesi karışımı içerir. Kirleri emen bir yüz maskesi olarak, leke tedavisi için, vücut bakımı ve ayak bakımı için de uygulanabilir.

Formülü, çok hassas veya kuru ciltler için ideal olmasa da akneye meyilli ciltlerde harikalar yaratır. Siyah noktaları ve derin gözenekleri temizler. Akne izlerinin tedavisinde de kullanılabilir.


2.      L’Oréal Paris Saf Kil Detoks Maskesi

L’Oreal’in kaolinit, montmorillonit ve ghassoul, üç tür saf kil içeren ve Japon kömürü ile birleştiren bu kil maskesi ile daha az parlayan bir cilde kavuşun. Ayrıca, cildi bol miktarda antioksidan ile besleyen bileşenler ve tahriş olmuş bölgeleri yatıştırmak için okaliptüs yaprağı içerir.

Haftada 1-2 kez cilt bakımınıza dahil edebileceğiniz bir üründür. Ancak, hassas ve kuru cilt tipleri daha yumuşak bir şey tercih etmek isteyebilir.


3.      PETERTHOMASROTH Therapeutic Sulfur Mask

Sivilcelerle savaşmak için biraz daha güçlü bir şey arıyorsanız, Thomas Roth’un kil maskesine yatırım yapabilirsiniz. Bu maske; sivilceler, genişlemiş gözenekler ve donuk cilt ile mücadele etmek için özel olarak tasarlanmıştır.

%10 kükürt, kaolin ve bentonit kili kombinasyonu ile bu maske, gerektiğinde haftada 2-3 defaya kadar kullanılabilir. Yüz, göğüs ve sırt boyunca herhangi bir sorunlu bölgeye uygulayabilirsiniz. Maske kuruduktan sonra; derin, yatıştırıcı bir eksfoliyan sağlamak için ılık su ile iyice durulayın.


4.      Bade Natural Kuşburnu Çekirdeği Tozu Ve Bentonit Leke Karşıtı Kil Maskesi

Bu kil maskesi, hassas ciltler dahil olmak üzere tüm cilt tiplerinde kullanıma uygundur. Bileşenleri; temizlemek, gözeneklerinizi sıkılaştırmak ve cildinizi beslemek için fazla mesai yapan kil ve antioksidan bakımından zengin kuşburnu çekirdeğidir.

Cilde etkili bir temizlik sağlamaya, daha canlı ve aydınlık bir cilt görünümü yaratmaya yardımcı olur. Sonuçları hızlandırmak için, maskeyi temizledikten sonra leke önleyici bir serum uygulamanız önerilir.


5.      SkinCeuticals Clarifying Clay Masque – Arındırıcı Kil Maskesi

Skinceuticals’ın cildi kurutmayan bu arındırıcı kil maskesi; gözenekleri temizlemek ve kirlerden arındırmak için en kaliteli doğal killer olan kaolin ve bentoniti birleştirir.

Cildin sakinleşmesi ve iyileşmesine katkı sağlamak için mineraller ve bitkisel özlerin dışında, hidroksi asit karışımı nazikçe pul pul dökülür. Düzenli kullanımda, cildin sağlıklı ve arınmış hissetmesini sağlar.

%5 hidroksi asit içeriği, ciltteki ölü derileri nazikçe temizlemeye yardımcı olur. Ayrıca, fazla yağın giderilmesine yardımcı olur. Çinko oksit içeriği ve papatya içeriği ile de cildi yatıştırır ve iyileştirir.


6.      L’Oréal Paris Saf Kil Siyah Nokta Karşıtı Maske

Uygun fiyatlı ama etkili bir kil maskesi arıyorsanız, L’Oreal Paris’in bu saf kil içeren siyah nokta karşıtı maskesi dikkate değer.

Bu kil maskesi, hem maske hem de siyah nokta tedavisi için kullanılabilir. Böylece, cildinizin ihtiyaçlarını değiştikçe hedefleyebilirsiniz. Maske, cildinizi temizlemek ve gözenekleri tıkamak için mineraller açısından zengin olan arı kil, montmorillonit kili ve rohassoul kilinden yapılmıştır. Mineraller açısından zengin, cildi fazla yağdan arındıran bu üç kil ile genişlemiş gözenekler, akne ve aşırı yağlı cilde sahip kişilerde en iyi sonucu verir.


7.      Neutrogena Purifying Boost Arındırıcı Detoks Krem Maske

Neutrogena’nın bu arındırıcı detoks krem maskesi, uygun fiyatlı ve tek kullanımlık bir maske arayanlar için ideal olabilir. Bu maske, 15 dakikada yaptığınız bir maske tabakasında, 30 mL arındırıcı konsantre serum içerir.

Deniz yosunu özü ile zenginleştirilmiş %100 arındırıcı bir formüle sahiptir. Arınma, sağlıklı ve temiz bir cilt hissi sağlamak için tasarlanmıştır. Yani, ihtiyacınız olan tek şeyin daha iyi hissetmek olduğu o günler için iyi bir seçimdir.

Temiz cilde maskenin her iki parçasını da uygulayın ve 20-30 dakika bekleyin. Maskeyi çıkarın ve tamamen emilene kadar masaj yapın! Neutrogena Purifying Boost Arındırıcı Detoks Krem Maske, biri yüzün üst tarafı ve diğeri yüzün alt tarafı için olmak üzere iki parçaya bölünmüş bir kağıt maske olduğundan, uygulaması da son derece kolaydır.


8.      Simple Protect & Glow Işıltı Veren Detox Kil Maskesi

Cildiniz donuk görünüyor ve genel olarak ışıltı faktöründen yoksun mu? Simple’ın bu ışıltı veren detoks kil maskesini deneyin.

Modern yaşamın cildi donuklaştırıcı etkilerini detoks ederek derinlemesine temizleyen bu kil maskesi, sadece 5 dakikada daha parlak ve ışıltılı bir cilt vaat ediyor. Ayrıca, hassas ciltler için bile uygundur.

Elektronik cihazlardan gelen UV ışınları ve mavi ışığa aşırı maruz kalmak, cildinizin donuk görünmesine ve hassas hissetmesine neden olabilir. Simple ışıltı veren detoks kil maskesi, cildin can attığı detoks etkisini sağlar ve parlaklığı geri verir. Formülü; E vitamini, C vitamini ve zencefil kökü ile de desteklenmiştir.


9.      Freeman Avokadolu Kil Maskesi

Freeman’in bu avokadolu kilo maskesi, cildi temiz ve pürüzsüz hissettiren, gözeneklerdeki kiri çeken bir yüz maskesidir. Uygun fiyatı nedeniyle, her bütçe için de denemeye değer.

Bu, kurudukça sertleşen tipik yeşil bir kil maskesidir. Yıldız bileşeni, birçok detoks maskesinde bulabileceğiniz bir mineral olan kaolin kilidir. Gözeneklerdeki kiri, yabancı maddeleri ve fazla yağı emerek, cildi detoksifiye ederek ve ışıltınızı artırarak daha parlak ve temiz bir cilt sağlar. Avokado yağı ve yulaf ezmesi ile de nemlendirici özelliklere sahiptir. Haftada en fazla 3 kereye kadar kullanılabilir.


10. Bade Natural Akneye Eğilimli Ciltler İçin Bentonit Ve Aktif Kömür Içeren Kil Maskesi

Bentonit ve aktif kömür içeren formülü ile Bade Natural’in bu kil maskesi, akneye meyilli ciltler için özel olarak tasarlanmıştır. Gözenekleri temizlerken, cildin sebum dengesini yeniden kazandırmaya yardımcı olur. Aynı zamanda, ciltte derinlemesine temizlik sağlamaya da yardımcı olur.

Aktif kömür ve bentonit kil içeriği ile, gözenek sıkılaştırıcı etkilere de sahiptir. Düzenli kullanımda, daha pürüzsüz ve yağdan arınmış bir cilde sahip olabilirsiniz.