Human Design’ı bir kılavuz olarak ele aldığımızda içimizdeki rehberlik sisteminin nasıl çalıştığını açığa çıkarabilir ve yaşam deneyimimizi büyük ölçüde geliştirebileceğimiz kararlar almak için pratik tekniklerden yararlanabiliriz. Human Design bize şu konularda yardımcı olur:

  • Yaşam kalitemizi basit ama etkili bir şekilde nasıl iyileştirebileceğimizi keşfetmek
  • İyilik halinin, ilişkilerin ve kariyer seçimlerinin iyileştirilmesiyle anlık doğru kararlar vermek
  • Günlük yaşam zorluklarını bunalmadan yönetmek

Human Design, tasarımımızın hem farkında olduğumuz hem de farkında olmadığımız kısımları hakkında ayrıntılı bilgilerle birlikte eşsiz genetik tasarımımızın haritasını sunar. Basit araçlarla kendi gerçeğimizi keşfetmemize, kendimizi kabul ederek yaşamamıza ve hayattaki amacımız hakkında netlik kazanmamıza rehberlik eder.

Tasarımımızı anladığımızda doğuştan gelen bilgeliğimizi uyandırma potansiyeline sahip oluruz. Bununla birlikte yaşam boyu süren alışkanlıklar ve koşullandırmalarla uğraşmak zor olabilir. Bu zorlukların üstesinden gelmek, cesaret ve bağlılık gerektirir. Gerçek doğamızı yeniden keşfetme sürecinde hem eğitim hem de deneyimler gerekir.

Tasarımımızı deneyimleyerek bu bilginin bizim için işe yarayıp yaramadığını öğrenebiliriz. Bunun için ilk adım Tipimizi ve Stratejimizi öğrenmektir. Ardından iç Otoritemizi anlamamız ve dış etkilerden gelen koşullanmalara nasıl ve neden hassas olduğumuzu belirlememiz gerekir. Hassasiyetimizi anladığımız zaman artık biri başa çıkmaya hazır olmadığımız durumlar ve enerjilerle yüzleşmeye zorlayan koşullar yaratmayı alışkanlık haline getirmeyi bırakırız. Direnci ve rahatsızlıkları ortadan kaldırabilecek değişiklikler meydana getiririz. Human Design, beden ve zihnin nasıl uyum içinde çalışması gerektiğini ve sürecimizde bizi destekleyebilecek diğer insanlarla nasıl bağlantı kuracağımızı anlamamıza yardımcı olabilecek bir araçtır.

Gerçek doğamızı yaşamakla birlikte karşılaşacağımız ödül, Tasarımımızı öğrenmek için harcayacağımız zamana ve bu sürece adadığımız enerjiye değecektir. Haritamızı anlayarak kazandığımız içgörüler, kendimiz, başkalarıyla etkileşimimiz ve dünyadaki yerimiz hakkında tamamen yeni bir bakış açısı sunacaktır. Bunlar aynı zamanda koşullanmanın farkında olmamıza ve bunun bizi nasıl etkilediğiyle başa çıkmamıza yardımcı olabilir.

Bireysel ihtiyaçlarımızla uyumlu şekilde nasıl çalışacağımızı öğrenmek ve doğru seçimler yapmak, sağlığımızın ve iyilik halimizin daha iyi olmasına, daha iyi ilişkiler kurmaya ve iş hayatımızda tatmin hissine ulaşmamızı sağlayabilir. Bu da günlük yaşamın bir parçası olan korkularımızın ve stresimizin azalmasına yardımcı olur. Hatta bunları ortadan kaldırır.

Bu yazı serisinde hayatınızı 3 adımda nasıl dönüştürebileceğinize odaklanacağız.

Hayatınızı 3 Adımda Nasıl Dönüştürebilirsiniz?

Human Design’ın güzel yönü, onu birkaç temel adıma ayırdığınızda oldukça basit olmasıdır:

  • Tipinizi ve Stratejinizi keşfedin
  • İçsel Otoritenizi Anlayın
  • Deneyiminize Başlayın

Bu yazı serisi ile her bir temel adımı ve bu bilginin nasıl uygulanacağını öğreneceksiniz.

Peki, Human Design ve Harita tam olarak nedir?

Human Design’da haritanızın çıkarılması için doğum bilgileriniz kullanılır. Bu haritada sisteminizdeki enerji akışının grafiksel gösterimine, nasıl işlediğinize ve dünyayla nasıl etkileşim kurduğunuza dair plana sahip olursunuz. Haritanızda renkli olan kısımlar, Tanımınızı ve beyaz olan kısımlar ise açıklığınızı gösterir. Tanım, olduğunuz kişiyi ortaya çıkarır ve yaşamınız boyunca sabit kalır. Beyaz alanlar ise koşullanmaya karşı hassasiyetiniz olan alanları gösterir.

Bu alanlar, doğamızla uyum olmayan şekillerde hareket etmemize neden olan uyumsuz stratejilerden oluşan bir derlemeyi ifade eder. “Benliğimiz” olmayan kararlarımız, haritalarımızdaki açıklıkların sonucu olarak ortaya çıkar. Koşullanmalarımız doğal olarak tutarsızdır; bunlar, dünyayı nasıl algıladığımızı, deneyimlediğimizi ve seçimlerimizi nasıl yaptığımızı etkiler. Bu, yaptığımız seçimlere bağlı olarak daha fazla uyumsuz stratejilere yol açan çeşitli sorunlara neden olabilir.

Human Design haritamızda yer alan bilgileri anladığımız zaman zihnimizin gücünü ve eylemlerimizin ve kararlarımızın, koşullandırmadan ne kadar fazla etkilendiğini anlarız.

Harita aynı zamanda bize basit mekanikler, yani Tipimize ve otoritemize göre uyguladığımız stratejileri verir. Tip ve Otoritenin temel stratejisi, daha iyi kararların nasıl alınabileceğini ve başarılı bir şekilde nasıl ilerleneceğini ortaya çıkarır. Bu stratejileri uygulamak, koşullanmalardan kurtulmamıza yardımcı olur. Bu ise hayatı deneyimleme şeklimizle ilgili muazzam bir fark yaratabilir.

Aşağıda Apple’ın kurucusu Steve Jobs’ın haritasına dair yorumlamayı okuyabilirsiniz.

Steve Jobs, bir jeneratör olduğu için karar verme Stratejisi, ayrıntılı bir şekilde çalışmaya sabırlı bir şekilde odaklanmak için İç Otoritesi harekete geçmeden önce arzuları hakkında net olması gerekiyordu. Duygularına dayalı olarak dürtüsel davranarak genelde sabırsızlık ve duygusal patlamaları ile hüsran temaları yaşadı. Tanımın derinliklerine inerek Jobs’ın yeni teknoloji yaratma ve kullanıcı deneyimini güncelleme konusunda duygusal dürtüsünü ve aşırı çalışmayla birlikte organize etmeye ve dünya çapında bilinen Apple ürünlerindeki detayları mükemmelleştirmeye konsantre olma yeteneği olduğunu görebiliriz.