Her insan uzun süre kullandığı saç modelinden zaman zaman sıkılabilir. Bazen uzayan saçlar ani  bir kararla kısacık kestirilir bazense kısa kullanılan saçlar yıllarca sabrederek uzatılır. Saçlarınız ister uzun ister kısa olsun, modaya uygun ve güncel bir saç modeli bulmanız her zaman mümkün olacaktır. Her yıl yeni saç modelleriyle karşılaşsak da neyseki her saç tipine ve uzunluğuna uygun saç modelleri bulunabiliyor. Yaz aylarının henüz bitmediği şu günlerde hala 2019 yazında moda olan saç modellerini denemek için geç kalmış değilsiniz. Ne tür bir model denemek istediğinize kadar veremiyor ve saç tipinizden dolayı  hangi modelin daha çok yakışacağını kestiremiyorsanız yazımıza göz atıp size yardımcı olacak fikirler edinebilirsiniz.

Küt kesilmiş bob saç

Son yıllarda moda olan bob kesim saçların, 2019 yazında yine moda olduğunu görüyoruz. Özellikle güçlü kadın imajı çizmek isteyenlerin tercihi bob iken daha da havalı görünmek için küt bob kesimleri deneyebilirsiniz. Hatta bu saçlarla kendinizi havalıdan da öte oldukça ilgi çekici hissedeceksiniz.

Kıvırcık saçlarla birlikte moda olan kahküller

Kıvırcık saçlarınız varsa onları düzleştirmek zorunda değilsiniz. Hatta saçları düz olan kadınlar bile artık perma ile kıvırcık ya da düz saçlara sahip olmak için çabalıyorlar. Kısa kestirdiğiniz kıvırcık saçlarınıza ek olarak kullanacağınız kahküllerle son derece havalı bir tarza sahip olabilirsiniz.

Perde kahküller ile kısa saçlar

Her ne kadar bu modelde öne çıkan kahküller olsa da saçların kesimi de duruşun güzelliği yönünden önem arz ediyor. Kısa ve küt saç modellerinden sıkıldıysanız perde kahkül denilen kesimi tercih edebilirsiniz. Böylece çok kısa olmayan kahküllerinizden sıkıldığınızda kurtulmak istediğnizde tokalayabilirsiniz.

Plaj dalgalı lob saçlar

Bildiğiniz gibi bob kesimle birlikte moda olan bir diğer model de ‘long bob’ isminin kısaltılmışı olan yani uzun bob anlamına gelen lob kesim saçlar oldu. Bob kadar kısa saçlar kullanmak istemiyor ancak modeli beğeniyorsanız lob kesim saçları deneyebilirsiniz. Üstelik bu saçları dağınık plaj dalgalarıyla kullanabilirsiniz.

Katlı kesilmiş saçlar

Her ne kadar son yıllarda küt kesimler moda olsa da katlı kesimi taşıyabilen saç modelleri de bulunuyor. Saçlarınız kütse ve bundan sıkıldıysanız özellikle dalgalı saçlarda çok güzel duran bu modeli deneyebilirsiniz.  Katlı kesilmiş saçlarınız daha hacimli görünecek ve dağılsalar bile yine havalı duracaklardır.

Yumuşak geçişli kesilmiş bob saçlar

Bu modelde küt kesim bob yerine hareketlendirilmiş bir bob kesim görüyoruz. Saç renginiz ister tek renk olsun ister ışıltılarla hareketlendirilmiş olsun, dağınık dalgalarla kullanabileceğiniz bu model çok hoş bir hava katacaktır. Burada önemli olan kesimin ense hizasında bitmesi ve uçlarda hareketlilik sağlayacak  katların bulunması olacaktır.

İdare edilmesi kolay lob modeller

Bob modeldeki gibi hareketli saç uçlarını lob kesimde de deneyebilirsiniz. Lob kesim yaptırdığınız saçlarınıza istediğiniz şekli verebilirsiniz, tek modelde kısıtlı kalmak zorunda değilsiniz. Bunun için ense hizasından biraz daha uzun kestirmiş olduğunuz saçlarınızın uçlarına hareket katarken ön taraflarda da perçemlere şans verebilirsiniz.

Kıvırcık ve hacimli saçlar

Kıvırcık saçlı kadınlar son yıllarda oldukça şanslı.Çünkü saçlarını herhangi bir işlem uygulamadan oldukları gibi kullanma şansları var. Siz de kıvırcık saçlıysanız ve saçlarınız her zaman güzel görünsün istiyorsanız onları uzun kullanırken kat verdirerek daha hacimli ve hareketli görünmelerini sağlayabilirsiniz. Kıvırcık saçlara uygun saç şekillendirici kullandığınız ıslak saçlarınıza kuruyana kadar dokunmazsanız güzel kıvırcık saçlar elde edebilirsiniz.

Kısa kesim bob saçlar

Dağınık saçlar hoşunuza gidiyorsa, bu arkalara doğru oldukça kısalan bob kesime şans verebilirsiniz. Katlı kesim yaptırabileceğiniz saçlarınızı bu modeldeki gibi dağınık kullandığınızda oldukça genç ve dinamik bir görüntü yakalayacaksınız.

Kahkülle beraber katlı kesilmiş saçlar

Saçlarınız uzunsa ve kısalmasın istiyorsanız saçınızın genel uzunluğunu bozmadan katlı kesim kullanarak daha hareketli ve farklı görünmesini sağlayabilirsiniz. Değişik uzunluklarda kestirdiğiniz saçlarınız size modern bir hava katacaktır. Ek olarak küt kahküller kullanarak daha da ilgi çekici bir görünüme kavuşabilirsiniz.

Uzun ve dalgalı saçlar

Son yıllarda moda olan plaj dalgasından bıktıysanız bu modele bir şans verebilirsiniz. Orta uzunlukta ya da uzun saçlarınız varsa bu model size çok yakışacaktır. Üstlerde daha düz olan ve altlarda hareket katılmış bu saçları saç maşasıyla elde edebilmeniz mümkün.

Pixie kesim saçlar

Çok kısa saçlardan hoşlanıyorsanız dağınık da kullanabileceğiniz bu modeli deneyebilirsiniz. Pixie adı verilen bu kesim için üst saçlarınızı daha uzun kullanmanız gerekiyor. Yan tarafların daha kısa tutulduğu bu modelde saçlarınızı istediğiniz kadar dağıtabilirsiniz.

Dolgun saçlar için katlı kesim

Eğer uzun ve kalın saçlarınız varsa bu modele kesinlikle şans vermeniz gerekiyor. Genelde ince saçlar için önerilmeyen katlı kesimler sık ve kalın telli saçlara çok yakışıyor. Özellikle iç taraflarda ve önde uygulanan katlar saçınıza hareket katacak ve saçlarınızın daha havalı görünmesini sağlayacaktır.